Din firebeinte venn kan også trenge medisinsk hjelp dersom noe skulle skje. For å sikre at hunden din får den hjelpen den trenger bør du ha en god hundeforsikring.

Hunder blir syke akkurat som oss, og selv om noen hunderaser er mer disponert for visse typer plager, kan de bli helt uforutsett alvorlig syk. Våre firebeinte venner kan havne i ulykker med både små og store skader, noe som kan føre til høye veterinærkostnader. Da er det godt å ha en hundeforsikring som kan dekkes like kostnader.

Begrens kostnadene

En god hundeforsikring vil begrense de faktiske kostnadene dersom hunden må til veterinær som følge av sykdom eller ulykke. Ved medisinsk behandling, operasjon, oppfølging eller rehabilitering blir kostnadene gjerne store, faktisk kan de fort bli så store som 50 000 kroner. Dette har nok de færreste liggende rundt og det finnes ingen velferdsordning for dyr som oss mennesker – derfor bør du ha en hundeforsikring.

Hundeforsikringer kan til en viss grad skreddersys, og du bør derfor finne ut hva din rase kan eventuelt kreve av kostnader i fremtiden. De populære rasene mopps eller engelsk bulldog trenger ofte medisiner, og derfor kan det være greit å velge en hundeforsikring som dekker medisiner.

Skaff hundeforsikring før hunden blir syk, for det hjelper lite å være etter snar. Forsikringen dekker ikke sykdommer hunden har da avtalen ble inngått, så er her gjelder det å være tidlig ute.

Direkte oppgjør

Sjekk om hundeforsikringen har direkte oppgjør med veterinæren. Dette kan være greit ettersom du da slipper å først måtte gå ut med pengene og deretter får de tilbakebetalt. Forsikringsselskapet tar oppgjøret med veterinæren og du betaler kun egenandelen på stedet.