Før du skal ut å reise er det greit å ha sjekket at reiseforsikringen er i orden. Du bør gå gjennom de viktigste vilkårene for å sikre at alt er som det skal og at du vet hva som dekkes om noe skulle skje. Under er noen av de viktigste punktene du bør sjekke opp i:

Service-apparat i utlandet

Vær forberedt på hva du skal gjøre dersom noe skjer i utlandet. Sjekk med forsikringsselskapet ditt hvor du skal henvende deg, om de har et eget service-kontor eller er en del av SOS International.

Hele døgnet

En god helårs reiseforsikring skal dekke alt som skjer i livet ditt, fra du går ut døra hjemme, uansett om det skjer tyveri på gaten, en fuktig kveld på byen, på hytta eller annet. Det skal altså ikke stilles krav til overnatting, men enkelte reiseforsikringer stiller dette kravet så her må du sjekke vilkårene.

Reisegods

Hvor mye dekker forsikringen av verdigjenstander du har med deg? Er det et øvre beløp per gjenstand? I så fall, hva ligger dette på og er det tilstrekkelig?

Avbestilling

Om forsikringen dekker avbestilling kan være greit å vite på forhånd, sånn i tilfelle sykdom eller ulykke før reisen for deg eller noen i din familie.

Sykdom på reisen

Vil forsikringsselskapet dekke reise og opphold for hele familien eller for en venn hvis noen må fly ned for å støtte en som har blitt alvorlig syk?

Unntak

Det finnes alltid en rekke unntak i vilkårene, og disse bør du lese godt over. Et unntak som går igjen er ekstremsport, her kreves en tilleggsforsikring. Videre vil ikke forsikringsselskapene dekke reiser til et land Utenriks Departementet fraråder.